Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten; een verstandige keuze

U kunt een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten om onverwachte hoge kosten te voorkomen bij schade. Wanneer er schade wordt veroorzaakt, kan dit leiden tot een schadeclaim, waar soms zeer hoge bedragen mee gemoeid zijn. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt u dan financiële bescherming wanneer u wettelijk aansprakelijk wordt gesteld voor de schade.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten wordt dus voornamelijk gedaan om het risico van schade aan derden af te dekken. Er zijn twee soorten verzekeringen, te weten de AVB, de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en de AVP, de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Heeft u interesse in een dergelijke verzekering? Beantwoordt u dan de vragen op deze site, het kost u slechts enkele minuten. Binnen 48 uur ontvangt u offertes op maat van diverse aanbieders. Naast het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering, kunt u hier ook terecht voor informatie over tal van andere verzekeringen zoals onder meer de rechtsbijstandverzekering, horecaverzekeringen, inventaris- inboedel- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Aansprakelijk gesteld worden

Gaat u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, dan keert deze enkel uit als u wettelijk aansprakelijk wordt gesteld. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en hoeft ook niet eens altijd uw schuld te zijn. Het kan hierbij gaan om schade aan personen, aan kostbare meubels of op zakelijk gebied. Het kan u privé veel geld kosten als u of een van uw gezinsleden schade veroorzaken bij iemand anders. Ook als bedrijf kunnen schadeclaims tot in de honderdduizenden euro’s oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten kost niet veel geld en kan u een hoop financieel leed besparen.

Wanneer u door de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld, zal een rechter uiteindelijk beoordelen of u ook daadwerkelijk aansprakelijk bent. Indien dit zo is, worden de kosten op u verhaald. Bent u hier tegen verzekerd, dan betaalt de verzekeraar deze kosten. Op zakelijk vlak kan het soms om grote bedragen gaan. Het is daarom raadzaam te zorgen dat u altijd goed bent verzekerd en er straks niet alleen voor staat.

 

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, waar?

U kunt bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Denkt u bijvoorbeeld aan Aegon, Ohra, FBTO, ASR, Nationale Nederlanden, Univé, Avéro Achmea, Reaal Verzekeringen, Centraal Beheer, de Europeesche, Delta Lloyd, de Goudse en Klaverblad Verzekeringen. Groot of klein, ze bieden u allen dezelfde financiële zekerheid.

Heeft u nog meer verzekeringen om af te sluiten? Dan kan het verstandig zijn deze eveneens bij eenzelfde maatschappij onder te brengen. De meeste verzekeraars bieden namelijk pakketkorting aan bij het afsluiten van meerdere verzekeringen. Bijkomend voordeel is eveneens dat op deze manier de verzekeraar niet in conflict met andere verzekeraars kan komen over het feit welke schade bij welke verzekering behoort.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is zo gedaan, maar voordat u overgaat tot de afsluiting, leest u uiteraard eerst goed de voorwaarden door. Via deze site kunt u zonder verdere verplichtingen offertes aanvragen van verschillende maatschappijen. U ontvangt de aanbiedingen dan op korte termijn in uw mailbox.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.