AVB-verzekering

Een AVB-verzekering ter bescherming van ondernemers

Een AansprakelijkheidsVerzekering Bedrijven, afgekort de AVB-verzekering, beschermt een zelfstandig ondernemer, zoals de ZZP-er tegen financiële consequenties als gevolg van schade toegebracht aan derden. Zowel de materiële schade aan personen, als de schade aan goederen, veroorzaakt door het bedrijf worden vergoed. Indien van toepassing vallen ook medewerkers onder het verzekerde bedrijf. De AVB verzekering regelt de aansprakelijkheid van de onderneming zoals een AVP (aansprakelijkheidsverzekering particulieren) dit voor een particulier doet.

 

Wat valt wel en niet onder de dekking van een AVB-verzekering?

Zoals met alle verzekeringen zijn er bij een AVB- verzekering ook een aantal zaken die niet onder de dekking vallen, de zogeheten uitsluitingen. Wel onder de dekking valt:

  • Schade door uzelf toegebracht aan materieel van anderen.
  • Schade door uzelf toegebracht aan personen.
  • Schade door uw werknemers veroorzaakt aan materieel van anderen.
  • Schade door uw werknemers veroorzaakt aan derden.
  • Schade die werknemers elkaar onderling toebrengen.
  • Schade die werknemers tijdens werkzaamheden oplopen.

Niet onder de dekking valt:

  • Schade toegebracht aan voertuigen. Er geldt hiervoor een verplichte verzekering.
  • Opzettelijke schade toegebracht aan goederen of personen.
  • Schade aan goederen en materialen die u onder opzicht heeft. Hier wordt mee bedoeld de goederen die u van derden in beheer heeft alsof het uw eigen goederen zijn, of goederen in bewerking.

U kunt de AVB- verzekeringsvoorwaarden, premiebedragen en dekkingen inclusief uitsluitingen van verschillende aanbieders en verzekeringsmaatschappijen snel te weten komen door de vragen via deze site te doorlopen. U ontvangt dan vrijblijvend offertes met passende voorstellen.

 

Combineer de AVB-verzekering met de AVP- verzekering

Het is verstandig als u werkt als zelfstandig ondernemer om naast u AVP- verzekering, de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren tevens een AVB- verzekering af te sluiten. Het is namelijk soms best lastig om vast te stellen of u bedrijfsmatig of als particulier heeft gehandeld tijdens het veroorzaken van schade. De verzekeraar zal zich dit namelijk altijd afvragen. Om problemen te voorkomen bij schade, doet u er zodoende verstandig aan de AVB te combineren met de AVP.

Tot slot is het eveneens verstandig eventuele risico’s mee te verzekeren. Een voorbeeld hiervan is als u veel samenwerkt met freelancers of als u vaak opdrachten uitbesteedt. Ook zij kunnen schade veroorzaken en u bent en blijft dan hoofdelijk aansprakelijk. U bent immers de ‘hoofd’ opdrachtnemer.

 

Bezuinig niet op een AVB-verzekering

De AVB-verzekering is een relatief goedkope standaardverzekering die de wettelijke aansprakelijkheid dekt. De premie bedraagt over het algemeen een paar honderd euro op jaarbasis voor kleine ondernemers. Het advies is dan ook hier zeker niet op te bezuinigen. Vraag daarom vandaag nog offertes aan van een AVB-verzekering en ga binnen 48 uur voordelig, maar goed beschermt en veilig verder met ondernemen.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.