Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor een eenmanszaak

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak; een must!

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor een eenmanszaak is eigenlijk een must voor ondernemers. Als eigenaar van een eenmanszaak bent u namelijk voor alle kosten en mogelijke kosten volledig aansprakelijk. Niet alleen met het kapitaal van uw bedrijf, maar ook met uw complete privé vermogen bent u aansprakelijk. Bij een eenmanszaak betekent een faillissement van het bedrijf ook vaak een privé faillissement.

 

De eigenaar van een eenmanszaak draagt zelf alle risico’s

Wie gaat ondernemen, neemt weleens risico’s. Dat hoort erbij en is ook helemaal niet erg, want u hebt vertrouwen in uw eigen kunnen en het bedrijf. Echter, niet alle risico’s zijn te verwachten. Zo kunt u bijvoorbeeld per ongeluk een kop koffie of thee over een dure laptop van uw klant laten vallen. Het apparaat werkt niet meer en kosten worden op u verhaald. Nu zijn deze kosten nog te overzien, maar wat als door u toedoen iemand blijvend letsel oploopt, bijvoorbeeld doordat uw klant struikelt over een los stukje vloerbedekking bij u op kantoor? De kosten van blijvende invaliditeit, medici et cetera kunnen in de tonnen, soms miljoenen lopen. Dergelijke voorvallen leiden vaak tot een faillissement.

Gelukkig is het mogelijk om u tegen dit soort situaties te verzekeren, want hier komt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor een eenmanszaak om de hoek kijken. Tegen een niet al te hoge prijs bent u verzekerd tegen dit soort kosten.

 

Vormen van aansprakelijkheid

Er zijn verschillende vormen van aansprakelijkheid, zoals:

  • De aansprakelijkheid voor handeling- en vermogensaangelegenheden. Dit is de aansprakelijkheid die geldt voor de eenmanszaak of VOF. U bent verantwoordelijk voor alle handelingen binnen uw bedrijf en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen privé- en ondernemingsvermogen. U kunt zich tegen kosten toegebracht aan derden verzekeren met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor een eenmanszaak.
  • Bedrijfsaansprakelijkheid. Ook bij deze aansprakelijkheid geldt dat u opdraait voor de kosten die worden toegebracht aan andere personen, instellingen of goederen. Denk aan de kop thee die over de laptop valt. U bent tevens verantwoordelijk wanneer een ander namens u tijdens het uitvoeren van werkzaamheden voor uw bedrijf schade veroorzaakt. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, te vergelijken met een particuliere WA-verzekering, bent u hiervoor verzekerd.
  • Beroepsaansprakelijkheid. Dit houdt in dat u verantwoordelijk bent voor alle schade die u bij het uitoefenen van uw beroep aan een ander toebrengt. Dit varieert van een deadline die niet wordt gehaald, een virus in de software tot aan een verkeerd advies met alle gevolgen van dien. Een dergelijke verzekering is lang niet voor alle beroepsgroepen nodig, maar wordt wel aangeraden bij vooral adviserende bedrijven zoals advocaten, artsen, ICT mensen en accountants.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondernemen is risico’s nemen, maar de gevolgen van dergelijke gebeurtenissen kunnen zeer groot zijn. Voor een klein bedrag per maand sluit u al een aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers af. En, wanneer u vandaag nog via deze website offertes aanvraagt van diverse aanbieders, bent u binnen 48 uur al voordelig verzekerd. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor een eenmanszaak is echt een must voor iedere ondernemer!

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.