Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor iedere onderneming

Schade die kan ontstaan tijdens de uitoefening van uw beroep / bedrijf wordt gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. U bent verzekerd (beschermd) als iemand anders een claim tegen u indient, omdat u zijn goederen hebt beschadigd, ook al ging dit per ongeluk. De verzekering betaalt voor u de claim en indien er nog een rechtszaak volgt, bijvoorbeeld wanneer de schuldvraag niet duidelijk is, kan de verzekering u hierbij eveneens helpen. Het maakt niet uit wat voor onderneming u heeft, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is er voor elk soort onderneming en voor alle soorten zelfstandig ondernemers. Voor de:

  • ZZP- er
  • Freelancer
  • VOF
  • BV
  • MKB
  • Andere eenmanszaak
  • Dga
  • Et cetera

 

Neem de proef op de som

Er zijn ook verschillende maatschappijen waar u terecht kunt voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De grote bekende zijn onder andere Univé, Centraal Beheer Achmea, Aegon, FBTO en Interpolis. Maar, ook bij de banken zoals Rabobank, ING en ABN-AMRO kunt u een dergelijke verzekering afsluiten. Het is dus zinvol de verschillende voorwaarden met elkaar te vergelijken. Een duurdere premie betekent niet altijd betere voorwaarden. Uiteraard kunt u wel korting bedingen als u bijvoorbeeld meerdere verzekeringen afsluit bij één maatschappij. Neemt u eens vrijblijvend de proef op de som en beantwoordt in enkele minuten de vragen. Binnen 48 uur heeft u verschillende offertes in uw mailbox met aanbiedingen die aansluiten bij uw onderneming en eisen.

 

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering versus de privé WA-verzekering

Er wordt door verzekeraars onderscheid gemaakt tussen privé en zakelijk. Wanneer u dus tijdens het uitoefenen van uw beroep een pot verf laat vallen op de vloerbedekking van uw klant, kunt u geen beroep doen op uw privé WA-verzekering. Schade die u veroorzaakt met uw bedrijf vallen onder de bedrijfsaansprakelijkheid. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld als een werknemer van uw bedrijf op straat met bouwmaterialen loopt en schade veroorzaakt aan een passerende auto. Bent u verzekerd? Dan wordt de schade vergoed! Bent u niet verzekerd of alleen privé WA? Dan dient u de claim uit eigen zak te betalen.

 

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering versus het ondernemersrisico

Zoals gezegd dekt deze verzekering schade aan derden, veroorzaakt door uw bedrijf. Echter, wanneer u slecht werk aflevert en uw opdrachtgever dient hiervoor een schadeclaim in, dan valt dat onder uw ondernemersrisico. Ditzelfde geldt wanneer uw werknemer slecht bouwwerk aflevert en uw klant dient een claim in. Dit valt eveneens onder uw ondernemersrisico. U kunt dit niet afwentelen op uw verzekering.

De reële kans dat u ooit te maken krijgt met een schadeclaim, hangt uiteraard af van uw werkzaamheden en de omvang van uw onderneming. Maar, ook wanneer u werkt als ZZP’er of freelancer en uw werkzaamheden zeer risicoloos zijn, kan er iets gebeuren. Het risico van tonnen aan schadeclaims kunt u eenvoudig voorkomen door via onze website offertes aan te vragen. Binnen 48 uur kan de keuze voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dan al zijn gemaakt!

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.