Bedrijfspand verzekeren

Bedrijfspand verzekeren, een doordachte beslissing

Iedere ondernemer met een bedrijfsgebouw doet er verstandig aan het bedrijfspand te verzekeren. Blikseminslag, storm, inbraak, lekkage of brand zijn zomaar gebeurtenissen die grote gevolgen kunnen hebben voor uw onderneming. Ze kunnen uw bedrijfspand ernstige schade toebrengen. Tegen deze risico’s kan bescherming worden geboden door middel van verzekeringen. Naast de fysieke schade aan het pand, de goederen en de inventaris, kunnen tevens bedrijfsprocessen tijdelijk stil komen te liggen. Dit kan leiden tot een aanzienlijk inkomstenverlies. Ook hiertegen kunt u zich verzekeren.

 

De dekking

Als eigenaar van een bedrijf kunt u veelal in grote mate zelf bepalen welke dekking u kiest bij een verzekering. U kunt uw bedrijfspand verzekeren tegen bijvoorbeeld de risico’s van brand en storm. Wenst u een grotere bescherming, dan kunt u kiezen voor een uitgebreidere dekking. Het is dan mogelijk om onder andere schade aan het pand als gevolg van vandalisme of inbraak te verzekeren. Ditzelfde geldt eveneens voor water dat in uw pand terecht komt door de sprinklerinstallatie of als gevolg van een gesprongen waterleiding. Tot slot kunt u ook nog uw bedrijfspand verzekeren voor schade die ontstaat als gevolg van sneeuw, hagel en / of regen.

 

Verzekeringen die uw bedrijfspand verzekeren

Beschikt u over een eigen bedrijfspand? Dan kunnen de volgende verzekeringen voor u van belang zijn:

  • Gebouwenverzekering. Hiermee kunt u uw bedrijfspand verzekeren tegen schade.
  • Glasverzekering. Het glas in de buitengevel van uw pand wordt verzekerd.
  • Inventarisverzekering. Hiermee wordt de inrichting en het meubilair in het pand beschermd.
  • Geldverzekering. Geldswaardige papieren en geld wordt hiermee verzekerd tegen brand, inbraak, fraude of een overval.
  • Goederenverzekering. Beschikt het pand over een magazijn met opslag van handelsgoederen? Met deze verzekering zijn de goederen verzekerd.
  • Milieuverzekering. Vooral van toepassing bij bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen. Met deze verzekering worden de saneringskosten bij verontreiniging van bodem en / of water vergoed.
  • Computerverzekering. Een belangrijke verzekering voor kantoren. Hiermee wordt de materiële schade van apparatuur verzekerd, ook bij een verblijf buiten het risicoadres en tijdens transport. Hiernaast kunt u nog eventueel een elektronica en apparatuur verzekering afsluiten.

 

Bedrijfspand verzekeren bij huur

Wie een bedrijfspand huurt, dient goed na te gaan in het huurcontract welke verzekeringen zijn inbegrepen bij de huurprijs. U voorkomt hiermee dubbele verzekeringen of juist het tegenovergestelde. Zo kan de gebouwenverzekering bijvoorbeeld onderdeel van de huur zijn, maar ook de glasverzekering kan hiertoe behoren. Lees altijd de specificaties van de huurprijs en het contract aandachtig door en ga er in geen geval zomaar van uit dat u wel verzekerd bent. U kunt dan voor onaangename verrassingen komen te staan.

Bij vrijwel alle verzekeraars kunt u meerdere verzekeringen onderbrengen tot een pakketverzekering. U creëert hiermee nog meer zekerheid en tevens ontvangt u dan pakketkorting. Uw bedrijfspand verzekeren is niet iets wat u op de lange baan moet schuiven. Vraag daarom vandaag nog via onze site verschillende, passende offertes aan!

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.