Hoe kies ik een bedrijfsverzekering?

Elke ondernemer krijgt te maken met risico’s, die gerelateerd zijn aan de bedrijfsvoering. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan de mogelijkheid van inbraak in uw bedrijfspand, waarbij er kostbare apparatuur wordt gestolen of aan een medewerker, die materiële schade toebrengt aan een derde. Bedrijfsverzekeringen, zoals een inboedelverzekering bedrijf en een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven. Naast de zakelijke verzekeringen kunt u als ondernemer ook persoonlijke verzekeringen afsluiten, zoals een pensioenverzekering. Ten aanzien van uw bedrijfsvoering kunt u in elk geval rekening houden met de keuze voor een bedrijfsverzekering, die als noodzakelijk beschouwd kan worden. Bij het maken van een keuze voor de verschillende bedrijfsverzekeringen, kunt u dan ook rekening houden met een aantal aspecten.

Dekking van de bedrijfsverzekering

Bij het maken van een keuze voor een van de bedrijfsverzekeringen, is het raadzaam om te letten op het mogelijke risico, dat op uw bedrijfsvoering van toepassing is en met de dekking van de betreffende bedrijfsverzekering. Op het gebied van aansprakelijkheidsverzekering bedrijven kunnen er twee soorten bedrijfsverzekeringen worden onderscheiden, namelijk de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een bedrijfsverzekering, die kan worden afgesloten om de schade te dekken, die door bijvoorbeeld een werknemer kan worden toegebracht aan derden tijdens het uitoefenen van de functie.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor eventuele schade aan derden, die door de uitoefening van een beroep in de vorm van bijvoorbeeld een adviseur of notaris wordt toegebracht. U kunt in een dergelijk beroep aansprakelijk worden gesteld omdat u bijvoorbeeld nalatig bent geweest bij het opstellen van een contract.

Klikt u hier voor het ontvangen van drie gratis offertes bedrijfsverzekeringen

Keuze voor bedrijfsverzekering

Er zijn ook bedrijfsverzekeringen, waarbij u ervoor kunt kiezen om zelf het risico te dragen, zoals in het geval van het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Bovendien geldt dat er diverse bedrijfsverzekeringen zijn, die vooral van toepassing zijn op een bepaalde branche, zoals bij goederentransport. In dat geval is het bijvoorbeeld verstandig om een goederentransportverzekering af te sluiten. Wilt u graag advies bij het maken van een keuze voor het afsluiten van een bedrijfsverzekering, dan kunt u dat bij het aanvragen van een offerte aangeven.

No tags for this post.

B2B infos