Inboedelverzekering

De inboedelverzekering, een onmisbare verzekering

Een inboedelverzekering dient direct in te gaan zodra de overdracht van uw bedrijfsruimte is geregeld. Deze verzekering verzekert u onder meer tegen:

  • Diefstal van uw inventaris zoals computers, kasten, kantoormeubilair en meer.
  • Schade aan uw pand, ontstaan door inbraak, vandalisme, regen, storm en lekkage.

In sommige verzekeringen zijn laptops en glas niet meeverzekerd. U dient hier een extra verzekering voor af te sluiten. Let daarom goed op de voorwaarden van uw polis. Wilt u eerst de tarieven en voorwaarden van verschillende inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken? Vul dan de vragenlijst in via deze website en ontvang gratis en zonder verdere verplichtingen offertes voor een inboedelverzekering voor bedrijven van verschillende verzekeringsmaatschappijen en andere aanbieders.

 

Wat is wel verzekerd met een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering voor bedrijven is een verzekering tegen schade die aan de inboedel, ofwel inventaris en voorraad wordt opgelopen. Schade die kan ontstaan door water, brand (inclusief roet- en rookschade), storm en inbraak. Het is bij een inboedel- of inventarisverzekering gebruikelijk dat de inboedel met een leeftijd van een tot drie jaar wordt verzekerd op basis van de nieuwwaarde. Wanneer u de juiste verzekering heeft afgesloten, worden over het algemeen alle kosten vergoed die u moet maken om uw voorraad en /of inventaris weer in de oude staat te herstellen. Sommige verzekeringen verzekeren tevens machines, gereedschappen en elektronische apparatuur mee, evenals kasgeld en inventaris dat tijdelijk is opgeslagen op een andere locatie in Nederland. Wanneer u beschikt over meerdere bedrijfspanden, dan hoeft u vaak ook maar één verzekering af te sluiten.

 

Wat zijn de uitzonderingen bij een inboedelverzekering?

Daarnaast zijn er uiteraard ook enkele uitzonderingen. Schade veroorzaakt met opzet bijvoorbeeld is niet verzekerd. Ook slijtage valt niet onder de inboedelverzekering en schade door diefstal wordt niet vergoed als er aan de buitenzijde van uw bedrijfspand geen sporen van braak zijn aangetroffen. Ook worden over het algemeen oorzaken met een rampachtig karakter, zoals overstromingen en oorlogssituaties uitgesloten. Wat wel en niet is verzekerd bij een inboedelverzekering varieert per verzekeringsmaatschappij. Echter, u vindt dit altijd terug in de polisvoorwaarden. Lees deze dan ook aandachtig door.

 

Extra verzekeringen naast de inboedelverzekering

Naast uw inboedelverzekering voor uw inventaris en / of voorraad kunt u uiteraard ook nog andere verzekeringen afsluiten. Hierbij kunt u denken aan een transportverzekering wanneer u goederen vervoert, een bedrijfsschade verzekering, een aansprakelijkheidsverzekering, een glasverzekering en een rechtsbijstandsverzekering. Hoe meer verzekeringen u bij één en dezelfde maatschappij afsluit, hoe hoger uw korting kan oplopen. Bovendien heeft u op deze manier een beter overzicht van al uw verzekeringen dan wanneer u tien verzekeringen bij tien verschillende maatschappijen hebt ondergebracht.

Via deze site vraagt u eenvoudig vrijblijvend offertes aan van alle denkbare bedrijfsverzekeringen. Vergelijk premies, voorwaarden en opties met elkaar en vind onder andere de inboedelverzekering die het meest geschikt is voor uw bedrijf.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.