Inventarisverzekering

Inventarisverzekering, een onmisbare garantie

Een inventarisverzekering mag niet ontbreken in uw rijtje verzekeringen. Met deze verzekering zijn alle objecten, van computers tot aan bureaustoelen en van de voorraad goederen tot aan machines, binnen uw bedrijf verzekerd. Alles wat niet onlosmakelijk met de vloer is verbonden, valt onder de betiteling inventaris.

In elk bedrijfspand kunnen zich situaties voordoen waardoor aan de complete inventaris of aan delen hiervan, schade ontstaat. Bij brand kan bijvoorbeeld een groot deel van uw inboedel worden verwoest en bij inbraak kunnen dieven delen van uw inventaris stelen. U kunt hiervoor een inventarisverzekering afsluiten, vergelijkbaar met de particulieren inboedelverzekering. Het wordt ook vaak aanbevolen deze verzekering te combineren met de opstalverzekering. De dekking van beide verzekeringen sluiten naadloos op elkaar aan wanneer er schade ontstaat door brand.

U kunt via deze site in slechts enkele stappen offertes aanvragen van de inventarisverzekering. Binnen 48 uur ontvangt u van verschillende verzekeringsmaatschappijen aantrekkelijke voorstellen. Vergelijk de concurrerende premies en vergeet hierbij niet de polisvoorwaarden, ofwel de kleine lettertjes, aandachtig door te lezen, zodat u niet achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Dekking inventarisverzekering

Er zijn tal van verzekeringsmaatschappijen waar u voordelig een inventarisverzekering af kunt sluiten. Hierbij kunt u denken aan Centraal Beheer Achmea, Univé, Interpolis, Aegon, maar ook bij ASR en andere kleinere maatschappijen kunt u terecht. Welke dekking mag u verwachten wanneer u uw inventaris en goederen verzekert? Schade als gevolg van:

 • Inbraak, diefstal of poging daartoe
 • Brand, rook- en roetschade
 • Blikseminslag
 • Ontploffing
 • Overspanning en inductie
 • Vallende voorwerpen uit lucht- en ruimtevaartuigen en meteorieten
 • Vandalisme
 • Storm en andere onheil van buitenkomend
 • Water, stoom en blusmiddel
 • Lekkages veroorzaakt door regen, hagel, sneeuw, smeltwater of sprinklerinstallaties
 • Beroving van personeel
 • En meer

De meeste verzekeraars bieden ook dekking bij een inventarisverzekering tegen gevolgschade die eventueel kan ontstaan. Dit betekent dat de schade die is ontstaan aan inventaris als gevolg van een voorval bij derden, tevens wordt vergoed. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld brand in het naastgelegen bedrijfspand.

 

De waarde van verzekeren

U kunt zich met een inventarisverzekering verzekeren voor de vervangingswaarde of voor de nieuwwaarde. Wanneer u kiest voor de laatste vorm, dan mag de inventaris niet ouder dan drie jaar zijn in de meeste gevallen. Handelsgoederen worden over het algemeen voor inkoopwaarde verzekerd en fabrieksgoederen kennen verschil in verzekerde waarden.

Wanneer u een inventarisverzekering af gaat sluiten, is het van groot belang dat u uw bedrijfsactiviteiten op de juiste manier omschrijft. Wanneer achteraf blijkt dat u andere activiteiten onderneemt dan die u hebt omschreven, bestaat de kans dat de dekking vervalt. U krijgt dan niets uitgekeerd en bent bovendien uw betaalde premies kwijt!

Voordat u overgaat tot het afsluiten van een inventarisverzekering, kunt u eerst nog verschillende verzekeringen en maatschappijen met elkaar vergelijken door offertes aan te vragen via deze site.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.