Winkel verzekering

Een winkel verzekering; niet verplicht, wel aan te bevelen

Voor het openen van een winkel is een winkel verzekering niet verplicht. Wanneer u een eigen winkel gaat starten dan heeft u vast en zeker moeten investeren. De aankoop van het pand of de huur, de inventaris van de winkel en de goederen die hier verkocht gaan worden. U moet er toch niet aan denken dat dit alles wordt verwoest door bijvoorbeeld een inbraak of brand. Een winkel verzekering is dan wel niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Het kan u een hoop ellende besparen.

 

De winkel verzekeren

Voor eigenaren van winkelpanden zijn er verschillende verzekeringen in omloop. We zetten enkele belangrijke winkel verzekeringen voor u op rij:

  • De gebouwenverzekering, indien het winkelpand uw eigendom is.
  • De brandverzekering voor een handelspand. Voor het geval er ooit brand uitbreekt, bent u voor een groot deel van de schade gedekt.
  • De inboedelverzekering. Het is verstandig voor een verzekering te kiezen waar tevens uw brandverzekering aan gekoppeld kan worden. Zo kunt u er voor 100% op vertrouwen dat ook uw inboedel tegen verlies of schade is verzekerd.
  • Rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering kan interessant zijn voor winkel eigenaren. De verzekering biedt hulp bij juridische conflicten. Dit kunnen conflicten zijn tussen u en uw leverancier, maar ook tussen u en uw klanten en zelfs tussen uw personeel.
  • Aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is zeker aan te raden. Er kan altijd iets te gebeuren, buiten uw schuld om, waarbij schade aan derden wordt toegebracht. Wanneer u aansprakelijk wordt gesteld, dekt de verzekering de schadeclaim. Bent u niet verzekerd, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat u de winkeldeuren moet sluiten.
  • Spaarverzekering. Wellicht niet het eerste waar u aan denkt bij een winkel verzekering. Echter, als zelfstandige bouwt u geen pensioen op. Het is zodoende interessant om wat geld voor later te sparen door middel van een spaarverzekering. Daarnaast kunt u deze verzekering ook eventueel aanwenden wanneer u onverhoopt arbeidsongeschikt dreigt te raken en hiervoor geen verzekering heeft.
  • De Eigen Vervoerdersverzekering. Gaat u artikelen verkopen die u tevens zelf gaat bezorgen bij de klant? Deze verzekering dekt schade aan de eigen goederen.
  • Fraude- en Geldverzekering. In een winkel heeft u te maken met geld in de kassa of in de kluis. Dit geld vervoert u wellicht 1x per dag of week naar de bank. U Kunt het ook laten vervoeren, indien het om grote bedragen gaat. Het risico dat anderen er met uw omzet vandoor gaan of dat er fraude wordt gepleegd in uw winkel, daar moet u toch niet aan denken. Dek daarom dit risico af.

Tot slot zijn er nog veel meer risico’s die u af kunt dekken als eigenaar van een winkel. Wilt u weten welke winkel verzekering voor u interessant is? Om dit te ontdekken vraagt u via deze site offertes van diverse verzekeringsmaatschappijen aan. Het is zo gedaan en bovendien geheel vrijblijvend.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.